Fra bilde –via eksperiment– til oppgaveformulering

Det kan være enklere å finne tema (og læremål) til et bilde enn tvert om! Søkemotoren Creative Commons gjør det mulig å finne bilder som opprettshaveren tillater bruk av under visse vilkår. Sandstranden fant jeg under søkeord «Colour»

Flyfoto
Flyfoto

Strek

De sirlige linjene som oppstår i møtet mellom våt og tørr sand, vann og jord kan være inspirasjon til arbeid med blyanter med forskjellig hardhet. Eller jordkritt på forskjellig papir. Hvordan få fram et like sirlig uttrykk med ulike virkemidler?

Farge

Bruk fargenyansene i bildet som utgangspunkt. Målet er å lage et fargekart på et kraftig A3 ark der vi blander oss fram til alle fargenyanser vi gjenkjenner i bildet. Bland primærfarger + hvitt. Start med hvitt og bland gradvis inn doser av gult, rødt og blått for komme fram til de beige, grønne og orange tonene. Bruk et annet A3 ark som palett og spar ikke på farge!

Komposisjon

Forsøk å beskrive hvordan komposisjonen er satt sammen av linjer og flater. Hvordan vandrer blikket i bildet? Hvilke retninger og kontraster virker i motivet?

  • Reflekter over hvordan du kan bruke erfaringer fra arbeidet til å utvikle oppgaver som passer kompetansemålene for Visuell kommunikasjon på ulike alderstrinn.

{UG}

Reklamer