I animasjonen har man mange forskjellige utrykk og teknikker. Alle stilene er effektfulle på sin måte og har sine egene preg. Vi tar en titt på noen av teknikene som ikke trenger å kreve store budsjetter og hvem som har utmerket seg i animasjonsverdenen.

Pixilasjon er en teknikk hvor allerede eksisterende ting animeres. Denne teknikken har vist seg å egne seg til å bevege på ting på en måte det  ikke forventes at de beveges på. Man kan for eksempel animere leker, mat eller folk. Pes  og Norman McLaren er kjent for sitt arbeid innen denne stilen.
PES – Spagetti Western (2008)
Norman McLaren – Neigbours (1952)

I cut-out arbeider man med utklippede fotografier, tegninger eller silluetter i papir, stoff eller andre materialer. Man kan lage enkle dukker med ledd ved å klippe ut armer og ben.  Terry Gilliam er kjent for sin unike cut-out animasjon.
Norman McLaren – Le Merle (1958)
Terry Gillam – Flying Circus

I stop-motion brukes 3D dukker eller figurer som er spesielt laget til prosjektet. Denne teknikken kan være veldig enkel eller mer komplisert. Man kan animere alt fra plastalina til silikondukker med skjellet. Stop-motion egner seg blandt annet til mer komplekse fortellinger med flere detaljer.
Jan Svankmajer – Moznosti dialogu (1982)
Adam Elliot – Harvey Krumpet (2003)

Reklamer